Citron & Vallmofrö Scones med Citronglaze

Det här är mitt allra bästa recept på scones! Och det beror framförallt på tre saker. För det första är smakkombinationen citron och vallmofrö en klassiker, som har blivit just en klassiker av den simpla anledningen att det är en svårslagen kombination. För det andra gör jag dem med en teknik som ungefär kan sammanfattas: kavla – vik – kavla – vik. Resultatet blir riktigt flaky scones med flera lager, och jag kan inte beskriva det på ett annat sätt, än att det är allt jag vill ha i en scone. För det tredje, toppar jag sconesen med en syrlig citronglaze, och ja, den är verkligen pricken över i.

Om jag inte har lyckats övertyga er än, så ta en extra titt på bilderna. Förstår du nu? Att du måste göra dessa.

Jag utgick för övrigt från mitt recept på kanelbullescones. Samma teknik. Andra smaker. Också så goda, och perfekta när du är sugen på kanelbulle, men inte har tid, lust eller ork till att stå och baka hela dagen.


Kommentera mera!


Looking for Something?