Veganska No-Bake Blåbärstarteletter

När jag experimenterar i köket (typ, alltid), utgår jag ofta från ett recept jag redan tagit fram någon gång i tiden. Utifrån det trixar jag med doserna, byter ut vissa ingredienser och lägger till andra. Ibland blir det nya resultatet ganska likt ursprunget. Ibland blir det väldigt olikt. (Och ibland blir det kaos).

Till dessa blåbärstarteletter utgick jag faktiskt från mitt recept på vegansk crème brûlée. Den konsistensen blev så himla lyckad, och jag insåg att den nog skulle kunna fungera som bas till andra bakverk. Så jag bytte ut några ingredienser, la till blåbärspulver och gjorde ett pajskal.

Och se så bra det blev!

Jag skulle bäst beskriva det som en vegansk, glutenfri, no-bake blåbärscheesecake egentligen. Och den är ju sjukt lätt att modifiera – gillar du inte blåbär, så kan du säkert hitta något annat pulver att slänga ner!


Kommentera mera!


Looking for Something?