Vegansk Crème Brûlée

Första gången jag “bakade” med agar agar blev resultatet så misslyckat att jag la ner hela agar agar-projektet för – vad jag trodde – all framtid. Men någonstans i mig, bor en liten kämpe som aldrig vill ge upp. Nu tillhör att lyckas med agar agar inte livets största utmaningar, men min inre kämpe har inte kunnat släppa tanken på det där misslyckade projektet för x antal år sedan…

Så idag gjorde jag kämpen en tjänst och beslutade mig för att hoppa på projektet igen. Och vet ni? Jag lyckades. Jag lyckades bannemig att göra en vegansk crème brûlée tack vare agar agar.

Konsistensen blev helt perfekt. Len och god. Smörig nästan.

En sak bara: jag har i en nypa gurkmeja i smeten, för att slutresultatet ska likna äggversionen så mycket som möjligt. Dock ska man vara väldigt sparsam med gurkmejan, då bara en liten nypa ger massor med smak – och så vitt jag vet, är inte crème brûlée som smakar curry en hit. Om ni alltså inte bryr er om den gula färgen, kan nu utelämna gurkmejan helt och hållet. Det var alles, hoppas det smakar.


Kommentera mera!


Looking for Something?