Veganska Toscadrömmar

Jag ska erkänna att detta recept kom till mig som en snilleblixt från ovan, när jag behövde det som mest. En gång i månaden spelar jag nämligen in recept till den italienska Instagram-kanalen Chef in Camicia Veggie, och jag drabbas alltid av lite ångest när jag ska skapa de där recepten…

Italienare är nämligen lite krångliga när det kommer till nymodigheter. Att introducera ingredienser som agar agar, chia-ägg och fiberhusk till den italienska befolkningen är nästan en omöjlig uppgift, så när jag skapar vegetariska och veganska recept till Chef in Camicia Veggie, måste jag hålla tillbaka och inte göra det alltför crazy.

Det var då jag kom på idén att göra svenska drömmar med tosca-fyllning. Tosca låter ju som att det skulle komma från Italien, men faktum är att det är en väldigt svensk uppfinning. Dock är ingredienserna väldigt normala, så att introducera denna kaka på den italienska marknaden borde inte vara så svårt.

Jag veganiserade hela receptet, och jag kan garantera dig att det är en kaka du inte vill missa. Sjukt god och tosca-smeten är en ren dröm.


Kommentera mera!


Looking for Something?