Brynt Torskrygg, Potatispuré, Vitvinsås & Dillolja

Jag vill ofta att det ska gå fort när jag lagar mat. Inte för att jag inte tycker om att stå i köket – det vet vi alla att jag gör. Mest för att jag är rätt kass på att planera, och när jag väl blir hungrig är det inte riktigt läge att sätta igång med långkok.

Men jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig sedan jag kom tillbaka till Milano. Inspirationen flödar och jag vill laga mat mest hela tiden. Så häromdagen bestämde jag mig för att bjuda mig själv på en riktigt lyxig fredagslunch. Jag rimmade fisk och gjorde vitvinssås från grunden. Mixade till dillolja och gjorde världens lenaste potatispuré med både smör och grädda (för ska det va, så ska det va).

Det hela blev till en rätt som jag lätt hade kunnat ställa upp med i Mästerkocken. Ibland blir jag faktiskt sugen på att göra det igen. Jag gillar ju utmaningar. Men vi får se hur det blir med den saken.

Jag har inget recept till er idag. Jag fribasade. Gick in i min zon och tänkte inte på att skriva ner vikter och volymer. En sak kan jag dock ge er: nästa gång ni lagar fisk, så tycker jag att ni ska mixa en näve dill med en deciliter olivolja. Mixa tills den blir grön och len. Sjukt gott! Tar smaken till nya höjder. Det får bli dagens tips från coachen. Hej!

Kommentera mera!


Looking for Something?