Bröd utan Maskin (Nattjästa Frallor)

Det är någonting med att plocka ut bröd från ugnen det första man gör på morgonen. Det är liksom som att man känner sig accomplished redan från start, och det är ju en bra känsla.

Men egentligen är den inte berättigad, för i ärlighetens namn, kräver detta bröd cirka noll ansträngning. Du blandar bara ihop ingredienserna kvällen innan, det tar dig cirka 5 minuter. Sen låter du degen jäsa över natten, och på morgonen kanske du får arbeta 10 minuter innan du skjutsar in frallorna i ugnen. 20 minuter senare, doftar det nybakat i köket, och du kan slå dig ner vid bordet (okej, i soffan) och njuta av din frukost.

Bästa grejen.

Jag har fått inspiration till receptet från Frida, men har ändrat det så att det också är veganskt. Dessutom kan du lätt alternera det utifrån tycke och smak. Toppa med andra frön, lägg i fänkålsfrön i degen – eller brödkryddor för den delen. You do you.


Kommentera mera!


Looking for Something?