Tarte Tatin med Schalottenlök

Jag har hållit mig borta från köket större delen av veckan. Det beror främst på att jag åkte ner till BFF i södra Skåne och blev bortskämd med lata dagar i soffan där jag inte behövde lyfta ett finger. Hon är fin som skämmer bort mig. Och jag tror dessutom det var precis vad jag behövde. En paus från matlagningen för att bygga upp inspiration och energi.

Väl tillbaka på hemmaplan kom faktiskt viljan att laga mat tillbaka. Det räckte att se en överbliven smördeg liggandes i kylskåpen, och vips fick jag för mig att laga en ny version av den klassiska desserten Tarte Tatin.

Tarte Tatin är egentligen gjord på äpple. Det är en otroligt god dessert som med fördel serveras med vaniljglass. Men jag ville göra en helt ny version som med fördel inte serveras till dessert. Den är nämligen gjord på lök. Karamelliserad lök. Den blir så mjuk och härlig i den här pajen, och jag rekommenderar er verkligen att göra den. Kanske till och med att servera som vegetarisk rätt på årets julbord. Lovar att ingen kommer bli besviken.

>> Gillar du smördeg, ska du testa de här knytena med ricotta och sparris


Kommentera mera!


Looking for Something?