Vegetariska Piroger med Vegansk Ragù

Kan väl erkänna att jag underskattade mängden vegansk ragù det skulle bli när jag väl satte igång projektet för några dagar sedan. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte, för om man använder ett helt kilo vegofärs från Anamma, jag men då är det ju klart att det blir mycket ragù till slut. Problemet var nog att det inte riktigt gick åt så mycket fyllning i min cannelloni som jag hade tänkt – och därmed blev det mycket över. Men vad gör man då? Jo, man gör vegetariska piroger såklart!

Jag kommer knapp ihåg när jag senast åt en pirog. Gissningsvis var det till mellis någon gång under mellanstadietiden. Och gissningsvis var det en klassisk Gorby’s. Tanken att göra piroger hade antagligen därför aldrig slagit mig om det inte var för era tips på Instagram. Så tack för det. Tack för att ni vidgar mina vyer och gör gamla klassiker påminda.

Degen till pirogerna är väldigt lätt och smidig att göra. Den kräver bara en jäsning och dessutom ingen bakmaskin. Jag rörde ihop min med händerna och med degkrokarna till elvispen. Funkade bra. Receptet på degen kommer ursprungligen från Zeinas Köttfärspiroger – min variant är dock fylld med en vegetarisk fyllning. Där gör man ju som man själv vill.

Mina vegetariska piroger frös jag sedan in. Där ligger de nu och väntar på att bli tinade vid nästa utflykt. Det kanske blir redan imorgon. Vädret ska vara strålande och jag är sugen på att sticka ut på långpromenad. Kanske packar med mig en picknick – vem vet!


Kommentera mera!


Looking for Something?