Cannelloni med Vegansk Ragù, Béchamel och Tomatsås

Cannelloni (inte att förväxla med Cannoli som är en betydligt sötare variant) är pastarör fyllda med… ja, det du bestämmer dig för att fylla dem med. För det finns faktiskt flera olika varianter på cannelloni – spenat och ricotta är till exempel en riktigt populär fyllning. Idag bestämde jag mig dock för att göra en riktig klassiker. Nämligen cannelloni med ragù, toppade med béchamel och tomatsås.

Jag hade massor med vegansk ragù över sedan jag lagade den igår, så det hela gick faktiskt ganska smidigt. Dock ska tilläggas, att det kräver sin plats på spisen att göra cannelloni. En kastrull till tomatsåsen, en till pastavattnet, en till béchamelsåsen och en till ragùn. Jag klarar mig alldeles utmärkt som singel, men just vid sådana här tillfällen önskar jag att jag hade en man som kunde ta hand om disken.

Det är i alla fall värt mödan (och disken!) för resultatet blir krämigt och underbart, med massor av smak. Jag använde mig av färska lasagneplattor till mina cannelloni med ragù, men om du hittar torkade pastarör i rätt storlek så fungerar det naturligtvis lika bra. Du kan till och med göra egen pasta om du vill. Men det fanns det helt enkelt inte tid till idag.

På stories på Instagram kan ni se hur jag gjorde mina cannelloni. Det är inte alls komplicerat faktiskt. Fyll, rulla, toppa med sås och grädda i ugnen. För bästa resultat sätter jag på grillfunktionen i ugnen de sista minuterna – då blir ytan perfekt gratinerad. Mums!

Har du ätit cannelloni någon gång? Vem vill du bjuda detta recept på?


Kommentera mera!


Looking for Something?