Paccheri med Pistagepesto & Burrata

Det finns olika sätt att laga mat på. Man kan göra det väldigt svårt för sig. Följa recept som har en miljon steg och kräver väldigt specifik utrustning. Eller så kan man göra precis tvärtemot. Det vill säga, skapa stora smaker med få ingredienser. Smaker som får en att bara vilja ha mer, mer, mer. Och som dessutom inte tar mer än en kvart att producera. Precis så är fallet, med dessa paccheri med pistagepesto och burrata.

Jag förespråkar ju egentligen att man ska göra vanlig pesto i en mortel. Resultatet blir nämligen otroligt mycket bättre och mer smakfullt än om du gör det i en matberedare. Men i detta fall, när vi gör pesto på pistagenötter har vi ju redan gått runt traditionen, så då kan vi lika gärna också använda genvägar. Matberedaren it is. Det går så snabbt att bara mixa ihop alla ingredienser och när peston är klar, ja då återstår inte mycket mer innan middagen är serverad.

Ska vi prata en liten smula om pastan också? Jag tror det för paccheri är en av mina absoluta favoriter. Det är en pastasort som är ganska okänd här uppe i norr, och själv hade jag inte ätit den fram tills jag upptäckte den på MiScusis meny för några år sedan. Där kan du kombinera den lite hur du vill och jag måste säga att den är underbart god även till tomatsås. Men paccheri med pistagepesto och burrata tar ändå priset, och det kommer du också förstå när du testar receptet här nedan.


Kommentera mera!


Looking for Something?