Citron- & Marängglass utan glassmaskin

Ni som hänger med mig på Instagram vet att jag för några dagar höll på att ge upp hoppet om livet. Okej, inte riktigt, men om lemoncurden. Jag vispade och vispade över mitt vattenbad men den gick aldrig ihop. Efter 75 minuter la jag upp en story där jag frågade mina kompisar vad jag gjorde för fel. Som svar fick jag att jag skulle höja värmen på spisen. Så det gjorde jag och en halvtimme senare hade den gått ihop. Äntligen. Riktigt så länge ska det ju inte ta att göra lemoncurd. Och nu när jag hade ansträngt mig så mycket var jag ju tvungen att komma på något bra att använda den till. Valet föll på en citron- och marängglass.

Nu för tiden gör jag alltid glass efter samma grundrecept. Det består rätt och slätt av fem deciliter grädde och en burk sötad kondenserad mjölk. Världens lättaste glass som vispas ihop på ett kick och som kan varieras i en oändlighet. Det är inte svårt alls och någon glassmaskin behövs inte heller.

Utöver lemoncurden gjorde jag egen maräng som jag krossade ner i glassmeten. Marängen tog lika lång tid att göra som lemoncurden, skillnaden är bara att det är normalt för en maräng att ta två timmar i ugnen. Det är inte lika normalt för en lemoncurd att ta lika lång tid.

Anyway. Sluttjatat om lemoncurden. Gör den här glassen. Du kommer tacka dig själv.

>> Vill du göra mer glass, måste du testa den här pistageglassen som är heeeelt otrolig


Kommentera mera!


Looking for Something?