Bucatini al Limone med Parmesanost och Brynt Smör

Jag fick en låda med tre kilo citroner hemskickad från Fresh Land för några veckor sedan. Kanske de finaste citronerna jag sett. I Sverige ska tilläggas, för i affärerna i Italien är citronerna inte lika polerade som de vi hittar här hemma. De jag fick från Fresh Land var precis som de italienska. Även om de kom från Spanien. Vackra i sin skrovlighet. Och fulla med smak. Perfekta att använda till en Bucatini al Limone

Idag använde jag alltså den sista av dessa citroner till att göra en pasta. En citronpasta, för det har jag inte gjort sedan jag satt i karantän i Milano för ett år sedan. Den gången gjorde jag pastan lite annorlunda än idag. Lika god, men annorlunda. Det krävs inte mycket för att göra en god citronpasta, det ska tilläggas. Idag använde jag exempelvis endast fem ingredienser utöver salt och peppar. Fem ingredienser som tillsammans blir en krämig sås som perfekt klibbar fast på vald pasta.

Jag fick en kommentar från en följare på Instagram när jag la upp stories på min Bucatini al Limone. Hon sa att hon ogillade bucatini som pasta för det skvätter för mycket när man äter den. Jag tyckte det var roligt. För ärligt talat tror jag inte det beror så mycket på pastan utan på att såsen inte är tillräckligt krämig. När du har hällt i pastavatten i såsen ska du röra mycket i pannan. På så vis hjälper stärkelsen i pastavattnet till att kräma till såsen. Ett litet tips från coachen bara.


Kommentera mera!


Looking for Something?