Orecchiette med Citron- & Ricottasås

Jag publicerade de här bilderna i mina stories på Instagram för några veckor sedan och lovade att återkomma med receptet. Äntligen har jag tagit mig tid att skriva ner det. Jag vet inte riktigt vad som hände, jag brukar vara rätt snabb på det där med receptskrivande.

Det här är i alla fall världens enklaste pastarecept. Fem ingredienser är allt som behövs, och då är liksom svartpeppar inräknat, så ni kan ju tänka er hur lätt det är. Det tar inte längre att göra, än det tar för pastan att koka, så har du bråttom, är detta receptet för dig.

Orecchiette föresten. Visste ni att det betyder små öron på italienska? Ett passande namn eftersom pastastorten ser ut precis som det. Orecchiette är för övrigt väldigt populär i Puglia (Apulien på svenska, det vill säga regionen nere på den italienska klacken), där den också kommer ifrån. Där serveras den främst i rätten Orecchiette con cime di rapa. Just cime di rapa är en sådan där växt som är omöjlig att översätta till svenska, men det är en sorts blandning av kål och bladen från betor, kan man säga. Troligen rätt omöjlig att få tag på hemma i Sverige, men just därför kan du ju göra mitt recept med citron och ricotta istället.

Håll till godo!

Kommentera mera!


Looking for Something?