Ravioli del Plin alla Carbonara


Jag är en förespråkare av att göra carbonara på äkta italienskt vis. Det har jag skrivit många gånger och mitt bästa recept på klassisk carbonara hittar ni här. Med det sagt, tycker jag också det är kul att förnya mig. Och även om jag inte tycker att man ska leka med ingredienserna till en carbonara, kan man ju ta samma ingredienser och göra något kul av dem. Kombinera dem i en ny form till exempel. Det är precis vad jag har gjort här. Carbonara i formen av ravioli del plin. Det bästa av två världar.

Varje år den 6 april inträffar två saker. Det är min födelsedag. Och det är internationella carbonaradagen. Att dessa två dagar sammanfaller kan tyckas vara ödet. I alla fall i min värld, där carbonaran på många sätt och vis blivit min paradrätt. Jag tror vi var menade för varandra sedan start. Därför är det också så kul att få experimentera med carbonaran varje år. Inom rimliga gränser naturligtvis. Att ändra form på pastan är ett sätt. Förra året gjorde jag något så revolutionerande att jag använde mig av mezze maniche istället för spaghetti.

Mina ravioli är fyllda med en pecorinokräm och serveras med en klassisk carbonarasås. Smaken skiljer sig inte nämnvärt från vanlig carbonara, eftersom jag använder exakt samma ingredienser. Däremot är det otroligt tillfredsställande att äta de små mjuka kuddarna.

I receptet nedan står det svep för att se hur jag viker mina ravioli. Det är för att receptet är publicerat på Instagram där jag också har lagt till några videos som lättare visar hur man viker ravioli del plin. Spana in det inlägget här, om du också vill se.

Kommentera mera!


Looking for Something?