Internationella Carbonaradagen

Jag har egentligen inget speciellt att meddela. Förutom två högst viktiga saker. För det första är det min födelsedag. Hejahejagrattis. Men för det andra, delar jag dag med en av Italiens absoluta favoriter. Jag pratar naturligtvis om Carbonara. Idag är det Internationella Carbonaradagen och jag firar min födelsedag med den enda rätta måltiden.

Det finns redan recept på en klassisk Spaghetti alla Carbonara på denna hemsida. Jag vet inte om min födelse eller instiftandet av Carbonaradagen kom först, men det känns lite som att det var meningen att Carbonara skulle bli lite utav min paradrätt. Så därför kan det ju inte skada att återigen publicera receptet. Denna gång använde jag mig av mezze maniche istället för spaghetti. Det är helt okej att göra (jag har frågat italienarna), även om spaghetti självklart är mest populärt.

Jag har inte så mycket mer att tillägga. Förutom att jag i mitt tidigare Carbonara-inlägg har skrivit lite mer om rättens ursprung, så läs det om du vill. Eller låt bli. Huvudsaken är att du lagar Carbonara. Helst redan idag.

>> Min snygga carbonara-tröja kan du för övrigt köpa hos Bar Italia i Göteborg


Kommentera mera!


Looking for Something?