Kanelbullekrutonger

Har du någon gång hört talas om kanelbullekrutonger? Nä, jag misstänkte det. Det är nämligen en sak jag kom på för en tid sedan, när jag hade torra kanelbullar liggandes i skafferiet. Jag bor nämligen i en väldigt liten lägenhet i Milano. Utan något större kök och endast med ett litet frysfack längst bak i kylen. Jag kan alltså omöjligt frysa in de bullar jag bakar. Så om jag händelsevis inte har någon att bjuda dem på, ja då blir de ofta torra. (För nej, även om jag älskar bullar kan jag inte äta upp 12 stycken på en dag, tyvärr!).

Så. Sist jag hade torra kanelbullar liggandes, tänkte jag att jag skulle göra en Kanelbullekaka à la Benjamin Ingrosso. Problemet var bara, att jag inte hade någon att bjuda den kakan på heller, så återigen hade jag stått kvar med rester. (Kanske ska tillägga att jag faktiskt har vänner, men ibland kommer livet emellan och kalasen får utebli). Det var då det kom till mig som en uppenbarelse. Kanelbullekrutonger. Hade aldrig hört någon annan göra något liknande, men kände direkt att det var en idé värd att testa.

Så jag satte ugnen på 200 grader. Rev bullarna i bitar och lade dem på en plåt. Ringlade över lite rapsolja och nymortlad kardemumma. Bakade dem i ugnen tills de var krispiga (cirka 10 minuter). Sen fick de svalna innan jag la dem i en lufttät glasburk. Där håller de sig krispiga länge.

Nä men alltså. Det blev SÅ bra. Både att äta som de är (som en kanelbullebiscotto). Eller i en skål med kall mjölk till (som kanelbullegranola). Helt otroligt. Nästa gång jag bakar kanelbullar ska jag göra en dubbel sats så att jag kan göra extra många kanelbullekrutonger av de som blir över. Testa du också.

Kommentera mera!


Looking for Something?