Pistagedröm


Jag erkänner – jag tog i när jag gjorde denna kaka. Men ska man skapa en pistagedröm, då måste man ta i. Så jag hällde ner hela två burkar pistagekräm till fyllningen. Kanske inte helt optimalt med tanke på rådande prisläge. Men om plånboken gapar tom efter att ha gjort denna kaka, så kan jag i alla fall garantera att magen kommer göra det motsatta. Denna kaka är mättande och räcker till många. Men den är också helt magiskt god, så kanske att den inte räcker till så många ändå (hög risk att du äter upp den själv – men för din egen skull, så sprid ut bitarna över några dagar).

Smulpaj, pistagekräm och hallon är ingredienserna i denna kaka. Svårare än så behöver det inte bli. Hallonen behövs för extra syrlighet och smulpajen blir sådär härligt god och crunchig när den bakas. Jag har inte så mycket mer att säga än så. Är du en pistageälskare som jag, då måste du baka denna. Och vill du inte göra just denna (förstår ej varför det skulle vara fallet…!?) så kan du istället göra ett av alla andra recept med pistagenötter som jag samlat på min sida.

>> Se alla recept med pistagenötter här

Kommentera mera!


Looking for Something?