Mjuka Dadelkakor med Jordnötssmör & Vanilj

Förra veckan var det tänkt att jag skulle laga mat på ett event för 30 personer. Eller tänkt och tänkt – jag lagade faktiskt maten. I hela sex timmar stod jag och fixade med alla rätter som skulle serveras. Men när det var en timme kvar till alla skulle komma, då ställdes eventet in för en i gruppen hade fått Covid.

Che palle.

Jättetråkigt, såklart. Dels för att jag gärna hade velat bjuda på maten jag lagade. Men mest för att jag hatar att slänga mat, och tyckte det var en sådan waste. Så för att hindra att maten gick till spillo, packade jag matlådor till mina vänner. Och mycket av maten tog jag också hem själv. Däribland cirka ett kilo medjooldadlar.

Vad gör man med ett kilo dadlar, när det finns en gräns på hur många man kan äta på en dag? Jo, man bakar! Såklart.

Så de här kakorna kom till när jag behövde göra mig av med de dadlar som egentligen skulle serveras som en enklare efterrätt på eventet. De skulle fyllas med jordnötssmör och toppas med choklad. Nu tog jag mer eller mindre samma ingredienser, tillsatte lite vanilj och ett ägg, och vips så hade det blivit en kaka. Och inte vilken kaka som helst. En väldigt god kaka.

>> En annan favorit att göra med dadlar och choklad är de här små pretzel-bitarna


Kommentera mera!


Looking for Something?