Ugnsbakad Gröt med Citron, Vallmo & Blåbär

Jag la upp en story på Instagram häromdagen, där jag frågade om det var för sent (på året) att äta gröt. De flesta tyckte att det absolut var helt okej att fortfarande äta gröt även om temperaturerna börjar stiga uppåt och man mer och mer blir sugen på smoothiebowls. I samma vända frågade jag dessutom vilken som var den bästa toppingen på gröt. Holy moly, det var ett ämne som engagerade. Jag tror aldrig jag fått så många svår inskickade till mig och jag har nu inspiration för en hel evighet framöver. Kanske kan jag använda ett eller flera av förslagen till en ugnsbakad gröt?

Ugnsbakad gröt, eller baked oats som det blivit mer populärt som, är precis vad det låter. Gröt som är bakad i ugn istället för i kastrull. Den senaste tiden har den blommat upp som en riktig trend på TikTok. Det har jag sett, eftersom jag brukar hänga där ibland. Med kidsen. Vad de inte vet, är att jag publicerade ett recept på ugnsbakad gröt på min gamla blogg redan år 2016. Så man skulle kunna kalla mig trendsättare. Tänk om de bara visste.

Jag utgår numera alltid från samma grundrecept. Jag har provat många olika, men mitt recept från 2016 är fortfarande det bästa. Havregryn, havremjölk, vatten, salt, banan och bakpulver är grunden. Sedan kan du ta smaksättningen åt precis vilket håll du vill. Idag smaksatte jag min ugnsbakade gröt med citron, vallmo och blåbär. Toppade med pistagekräm. Ljuvligt! Men varför inte göra en chokladversion? Byta ut blåbären mot annan frukt. Göra en gömma av jordnötssmör i mitten? Det finns så många möjligheter – bara fantasin sätter gränser.

>> Vill du testa ännu en annorlunda gröt ska du spana in den här semmelgröten


Kommentera mera!


Looking for Something?