Semmelgröt

Är det Fettisdag, så är det. Det innebär att allt är tillåtet, till exempel att starta dagen med semmelgröt. Vad är då det, kanske du undrar? Äsch, bara en vanlig havregrynsgröt som är uppdaterad till en ny nivå. Naturligtvis smaksatt med kardemumma. Naturligtvis toppad med mandelmassa. Och eftersom det är Fettisdag, toppade jag dessutom semmelgröten med grädde. Havregrädde i mitt fall, för jag valde att göra gröten vegansk.

Jag ska inte ta åt mig äran för att ha kommit på denna gröt. Inspiration kommer från Pom och Flora i Stockholm, som skapar frukostar som gör att jag direkt vill hoppa på tåget från Skåne till Stockholm. Men kan man inte besöka Pom och Flora live, då får nöjas med att inspireras och återskapa mästerverken på hemmaplan. Det fungerar det också, med råge. Semmelgröt är gott. Väldigt gott. Men det är också extremt mättande, så om du letar efter en frukost du kan stå dig på hela dagen, då är detta gröten för dig.

Jag fick så mycket energi av gröten att jag nu är redo för ett träningspass. Sedan blir det en riktig semla med vännerna i eftermiddag. Hoppas du också har en fin Fettisdag.

>> Mer semla-inspiration? Här hittar du receptet på min veganska no-bake semmel-cheesecake


Kommentera mera!


Looking for Something?