Söta Filodegsknyten med Två Fyllningar

För några veckor sedan gjorde jag veganska spanakopita av färdig filodeg. Supergoda och kan varmt rekommenderas om du söker något enkelt och gott att äta en dag. När min spenatfyllning var slut hade jag dock flera filodegsark kvar och då gör man det enda rätta. Nämligen, söta filodegsknyten som du fyller med det du har hemma.

I mitt fall blev det två olika fyllningar; en med pistage (skräll) och en med jordnötter (skräll 2). Det är liksom grejer jag mer eller mindre alltid har hemma nu för tiden. Gridellis pistagekräm har ju gått på helvarv här hemma sedan jag upptäckte den. Men nu ska jag ge er ett tips. På Italiansson kan du köpa pistagekräm för en mycket billigare peng. Direktimporterad från Italien dessutom.

Dessa söta filodegsknyten påminner lite om baklava. Och det säger jag med största respekt för det är naturligtvis långt från originalreceptet. Men det är sött, det är crunchigt, det är otroligt gott – så några likheter finns ju ändå. Eller? Fyllningen kom till väldigt spontant. Jag tog som sagt det jag hade hemma. Men det fungerade väldigt bra, även om pistagefyllningen alltid kommer vinna alla matcher.

Vad hade du fyllt dina söta filodegsknyten med? Jag vill höra ditt bästa tips så gör jag det nästa gång jag har filodeg över!


Kommentera mera!


Looking for Something?