Hallonkakor med Pistagetosca

Förra helgen åkte jag och två vänner till Gotland. Det vet ni redan, för ni har väl sparat min Gotlandsguide? Nåväl, när det vankas utflykt, är det främst två saker som är viktig i min värld. Ha någorlunda bra marginal till flyget/båten/tåget för att undvika stressutslag. Och att ha med sig något gott att äta på färden. Det var absolut ingen som bad mig att baka inför turen på Gotlandsfärjan – men jag tog ändå på mig uppdraget. Med glädje. Jag bestämde mig för att göra hallonkakor med pistagetosca.

Egentligen inga konstigheter alls. Som en toscakaka i miniformat, där den flagade mandeln i toscan är utbytt mot pistage. För ni som hänger här hos mig vet att pistagenöten alltid får förtur framför allt annat. Dessutom hade jag en påse granella di pistacchio med mig hem i flyttlasset från Italien, och den ska ju användas. (Har jag sagt att två av mina totalt 10 flyttlådor från Italien var fyllda enbart med mat och vin? Rimligt).

Tyvärr säckade dessa hallonkakor ihop lite, efter bakning. Jag tror helt enkelt jag la på min pistagetosca för tidigt. Men inget ont som inte har något gott med sig. Det där hålet som uppstod mitt i kakan kan man ju med fördel fylla med grädde, mosade hallon, pistagekräm och/eller hackade pistagenötter. Gott, godare, godast!


Kommentera mera!


Looking for Something?