Singelkaka med Hallon & Vit Choklad

När man bor ensam kan det ibland uppstå ett litet dilemma. Ett i-landsproblem, absolut, men fortfarande ett dilemma. Jo, för ibland kan det ju hända att man (läs: jag) blir extremt sugen på en kaka. Men alla recept är utformade så att du får minst 30 stycken kakor. Och att bo ensam och ha tillgång till 30 kakor, är inte en ekvation som går ihop. I alla fall inte i mitt lilla hushåll, för jag har ingen disciplin och hade tryckt alla 30 kakor inom loppet av några timmar. Inget fel med det obs! Man får äta vad man vill. Men jag personligen vet att jag inte hade mått bra varken fysiskt eller psykiskt av 30 kakor i magen.

Men det finns en lösning. Jag kallar det för singelkaka. Är man receptkreatör som jag så ser jag dessutom lite som en utmaning att skapa ett recept på en kaka som du kan baka när suget slår till. Så jag gjorde slag i saken och började experimentera. Jag ville inte använda något ägg, för till en kaka behövs inte mer än någon tesked ägg och det känns ju onödigt att knäcka ett ägg för den sakens skull. Istället fick smör och hallon bli bas och stå för de våta ingredienserna. Till det adderade jag de vanliga ingredienserna. Vit choklad såklart, eftersom den är bästis med hallon.

Min singelkaka kom ut ur ugnen och såg lagom torr ut, det ska jag erkänna. Så jag valde att toppa den med pistagekräm och mer hallon. Det blev otroligt gott, men hade inte behövts. För kakan var mer moist än den såg ut att vara vid först anblicken. Så god. Denna måste ni testa!

>> Vill du hellre göra en hel sats chocolate chip cookies så rekommenderar jag dessa med smak av apelsin


Kommentera mera!


Looking for Something?