Petit Choux Zucchini Fritters

Så fort man skriver något på franska, låter det genast lite mer komplicerat än vad det faktiskt är. Som dessa zucchini fritters som består av en petit choux-smet. En petit-vad? Det är egentligen inte mer komplicerat än att du kokar ihop en smet, eller kanske mer en deg, i en kastrull istället för att bara blanda ihop den i en skål utan värme. Svårare än så är det inte. Men resultatet du får är en smet som har en tendens att fluffa till sig. Och den blir riktigt god när du tillagar den i ugnen eller i friteringskastrullen.

Detta recept ska jag inte ta åt mig äran för. Jag såg det på @tassygoodall sida på Instagram. Och kände genast att det var något jag ville prova. Dock är jag sämst på att följa andras recept (jag tror det lätt blir så när man själv är så van vid att laga mat). Så jag ändrade hennes recept lite grann, efter eget tycke och smak.

I petit choux-smeten blandar du ner riven zucchini, kapris, örter och andra smaksättare. Sen formar du små bollar eller queneller (återigen ett komplicerat franskt ord) som du friterar tills gyllene. Enkelt va? Resultatet du får är krispiga zucchini fritters som du kan servera som tilltugg, snack eller tillbehör på festen eller vid fredagsmyset. Så goda. Och ännu godare blir de om du doppar dem i dippsåsen gjord med sardeller, kapris och vitlök. Jag inser att sardeller kanske inte lockar de flesta att blanda ner i en sås. Men lova mig att du provar innan du dissar? Okej?

>> Letar du efter fler tilltugg att servera till drinken? Då ska du göra dessa gnocchi fritti. Friterade degkuddar som är helt ljuvliga.


Kommentera mera!


Looking for Something?