Ricotta Hotcakes med Lönnsirap & Fikon

Häromdagen dök det upp ett minne på mina stories på Instagram. De var från förra året i London. Jag hade precis flugit dit från att ha arbetet på ett event i Berlin en vecka och nu skulle jag fira en kompis 30-årsdag. Tänk ändå, vad mycket som kan ändras på ett år. Att resa Europa runt för att arbeta och fira födelsedagar känns långt borta. London känns långt borta.

Bilden som dök upp var i alla fall på frukosten jag åt dagen efter födelsedagsfirandet. Jag behövde fylla på med energi, och hade tagit mig till Granger & Co (som jag naturligtvis hade hittat genom gedigen research på Instagram). Granger & Co är ett australiensiskt ställe och en av deras mest populära rätter är deras Ricotta Hotcakes. Ricotta Hotcakes. Hör ni vad gott det låter? Hotcakes är egentligen bara ett annat ord för pannkakor, men på något sätt låter det ju ändå lite godare. Visst?

Nåväl. Eftersom det lär dröja innan jag får äta Ricotta Hotcakes i London igen, tog jag saken i egna händer. Jag gjorde egna. Hemma i lägenheten i Milano. Det är ju inte alls fy skam det heller.

Resultatet blev ett par fluffiga pannkakor med smak av vanilj. Alldeles underbara att sätta tänderna i. Jag serverar mina med fikon, lönnsirap och pistagenötter. Vad hade du serverat till dina?


Kommentera mera!


Looking for Something?