Pumpalasagne med Brynt Smör, Salvia & Stracchino

Lasagne. Älskar det. Gör det alldeles för sällan. Jag vet inte varför egentligen. Det är ju ganska tidskrävande, men tid är något jag har gott om nu för tiden, så det duger inte som bortförklaring. Kanske för att det inte faller mig naturligt att handla med kött hem. Det finns liksom aldrig ett paket köttfärs i kylen om andan skulle falla på. Så om det ska lagas lasagne, då måste det planeras. Vanlig lasagne, vill säga…

För faktum är ju, att man kan göra väldigt många olika typer av lasagne. Något som alltid finns i min kyl denna tid på året, är pumpa. Och pumpa i lasagneform är dunder.

>> Älskar du pumpa, ska du också testa den här pumpan glaserad i lönnsirap

Jag kom på det här receptet förra året när killarna från Chef in Camicia (som jag spelar in receptvideos med) bad mig utveckla ett recept på stracchino. Vad är då stracchino undrar kanske ni. Det är en ost. I konsistensen påminner den om en brie eller en taleggio. Dock utan kant och med lite mindre pikant smak.

Jag vet inte hur lätt det är att hitta stracchino i Sverige, så mitt tips är att byta ut den mot en ganska omogen (aka ganska smaklös) brie om du vill följa mitt recept (vilket du såklart borde, för den här lasagnen är underbart god).

I övrigt är det ganska straight forward. Ni vet ju hur man bygger en lasagne. Här är bara ragùn utbytt mot pumpapuré och bechamelsåsen mot stracchino-kräm.


Kommentera mera!


Looking for Something?