Lönnsirapsglaserad Pumpa

Ibland har man tur i restauranglotteriet och hamnar spontant på platser som direkt får en plats på topplistan över favoritrestauranger runt om i världen. Neni i München är precis en sådan plats för mig.

Jag var och hälsade på en kompis i München innan jul förra året, och efter att ha spenderat tre dagar på olika julmarknader, var jag redo att kasta in handduken – det finns liksom en gräns på hur många glas glühwein och kringlor man pallar med en helg – till slut är behovet av smakbrytare större än någonsin. Och det var just i vår jakt på en smakbrytare som vi hittade Neni, en israelisk restaurang i centrala München. Lycka! Jag som älskar mat från Mellanöstern och håller Tel Aviv som en av mina absoluta favoritstäder när det kommer till matupplevelser.

Till förrätt åt jag en ugnsbakad pumpa som var glaserad med lönnsirap, och den serverades med syrlig yoghurt och en crunchig gremolata. Insåg direkt att jag var tvungen att kopiera receptet, så här kommer min version. Tack Neni för inspo (och om ni någonsin besöker München, är just Neni mitt hetaste restaurangtips).


Kommentera mera!


Looking for Something?