Minipannkakstårta


Jag har sakta men säkert börja rensa i lägenheten inför den stora flytten till Sverige (som jag helst inte vill tänka på eftersom jag ångrar beslutet prick varje dag). Häromdagen när jag rensade ut i köket här hemma, hittade jag en pytteliten stekpanna, säkert inte större än 10 centimeter i diameter, som jag kommer ihåg att jag köpte för en himla massa år sedan. Jag vet inte ens om jag använt den tidigare – möjligen till att steka ett ägg eller göra bananpannkakor. Men när jag nu hittade den, kom jag på den briljanta idén att göra små pannkakor i den. För att göra en minipannkakstårta.

Det är ju inte varje dag man äter pannkakstårta. Kanske framförallt för att jag är 35 och inte 5. Men också för att det är svårt att klämma en hel pannkakstårta när man bor ensam. Senast jag gjorde pannkakstårta, var hemma hos mina föräldrar, så då fick jag hjälp med att äta upp den. Det tårtan toppade jag med hallon och pistage, väl värd att spana in här.

Denna gång valde jag att smaksätta mina pannkakor med citron och vallmo. Det är ju vår (i alla fall i Milano) och inget säger vår lika mycket som citron och vallmo. Jag älskar den kombinationen – om du också gör det så hittar du receptet på världens godaste citron- och vallmoblondies här. Mellan varje pannkaka bredde jag på ett lager syrlig mascarponekräm. Sedan toppade jag min minipannkakstårta med blåbär. Inte bara god – även urgullig att titta på!

Kommentera mera!


Looking for Something?