Perfekt kladdiga Citron- och Vallmoblondies

Scrollar man igenom min Instagram, inser man snabbt att jag har lite utav en förkärlek för kombinationen citron och vallmo. En enkel sökning här på bloggen påvisar samma sak. Kolla till exempel in denna glutenfria citron- och vallmokakan, dessa vaniljbullar med lemoncurd och vallmofrön eller dessa underbara scones med citron och vallmo. Jag men ni ser ju, det finns inget stopp. Och nu är jag igång igen. Låt mig presentera påsk-kakan nummer ett: perfekt kladdiga citron- och vallmoblondies.

Det är något speciellt med citron i bakverk. Det ger en så härlig fräschhet. Jag älskar att smaksätta med citron. Det var också den stora anledningen till att jag döpte min första matblogg till Citroncest (ett minne blott).

Blondies då. Det är egentligen samma sak som brownies. Skillnaden är bara att den mörka chokladen är utbytt mot ljus. Och eftersom ljus choklad är sötare än mörk, rimmar den extra bra med just citron. Sött och syrligt i perfekt symbios. Och som om det inte vore nog, pimpar jag dem med extra syrlighet genom att toppa med en glasyr. Gott + gott + gott = extra gott.

Jag kommer laga dessa citron- och vallmoblondies fler gånger. Helt säkert i påsk, det tycker jag att du också ska göra. De går snabbt att göra, och jag lovar att kakan kommer uppskattas av alla.


Kommentera mera!


Looking for Something?