Gnocchi med hemmagjord Pesto alla Genovese

Det finns snabbmat, och så finns det snabbmat. Den första handlar du på en stor kedja, äter upp lika fort som du köper den och mår sedan dåligt direkt efter för att du ätit skit din kropp inte behöver. Den andra fixar du snabbt till hemma. Med hjälp av helt okej halvfabrikat som du pimpar med hemmagjorda såser och ingredienser av hög kvalitet. Det går lika fort att göra som att åka till en stor kedja, men det blir hundra gånger godare. Dessutom är det bättre för dig, i de flesta fall. Så är det i alla fall när det kommer till Gnocchi med hemmagjord Pesto alla Genovese.

Det är klart att man kan göra sin gnocchi från grunden. Det är inte svårt, men det tar tid. Och ibland har man inte tid till sitt förfogande. Då har jag absolut inga problem att köpa färdiga gnocchi i butiken. Det finns faktiskt helt okej sådana, som inte innehåller alltför märkliga ingredienser.

Med ett paket gnocchi i kylen…

Har du ett paket gnocchi hemma i kylen, kan du alltid laga till något gott att äta. Och har du tagit genvägen att köpa gnocchin färdig, kan du ju dessutom lägga ner mer möda på såsen. Som att göra egen pesto. Det har jag gjort i detta fall – och jag kan garantera att peston du gör själv smakar 100 gånger bättre än den du hittar i affären. Här hittar du receptet på hemma gjord pesto.

I Ligurien brukar peston som oftast serveras med pastan Trofie samt gröna bönor (haricots verts) och kokt potatis. Det är en lite oklar kombo, att kombinera pasta och potatis alltså, men så är det. Eftersom det är lite svårt att få tag på Trofie i Sverige, ersatte jag den helt enkelt med gnocchi, och fick på så vis också automatiskt med potatisen i receptet. Win win, skulle man kunna säga.

Gör Gnocchi med hemmagjord Pesto alla Genovese du också. Till lunch. Till middag. Så sjukt gott.


Kommentera mera!


Looking for Something?