Bostock


Har du någon gång hört talas om kakan bostock? Nej, inte jag heller fram tills för några dagar sedan då en bild passerade i min feed på Instagram. Det såg så gott ut, så jag googlade direkt receptet och sprang sedan tvärs över hela Milano för att köpa briochebröd på stadens enda franska bageri. En bostock är nämligen gjord på en bit brioche. En brioche som du toppar med frangipane (en sorts mandelkräm) och valfri frukt. Sedan gräddas den till den är gyllenbrun och toppas till sist med florsocker. Ni hör ju själva – gott i kvadrat.

Bostock är relativt okänt som bakverk utanför Frankrikes gränser, men inom landet hittar du flera olika varianter. Vissa versioner innehåller en touch av citrus – som i mitt fall då jag toppade mandelkrämen med blodapelsin. Andra varianter blir extra söta tack vare sirap eller honung. Det bästa med bostock är nog ändå att det är det perfekta bakverket att göra om du har briochebröd över och inte känner för att göra French toast. Servera som en riktigt lyxig frukost eller gör till eftermiddagskaffet när sötsuget slår till. Receptet hittar du här nedan som vanligt.

Kommentera mera!


Looking for Something?