Västerbottenostpaj + Cheesecake = Sant

Nu är det kanske så, att ni redan avverkat årets kräftskivor, och därmed redan ätit er beskärda del Västerbottenostpajer. Men vet ni? Den osten är så magiskt god, att den verkligen borde ätas året om, och inte bara när det vankas kräftskiva, julbord eller påskbuffé. Åh, Västerbottenost. En grej jag verkligen saknar i Milano.

En annan grej som är ett måste till kräftskivan är majonäs – här är min veganska version

Det finns gott om recept på Västerbottenostpajer, men vet ni, inget är så bra som det här. För det är nämligen en symbios mellan paj och cheesecake. En krämig paj. En salt cheesecake. Världens bästa kombo. Jag älskar den här pajen. Har gjort det sedan första gången jag publicerade receptet på min gamla blogg i augusti 2014. Och här har ni den nu i ny tappning.

Pajen, förlåt cheesecaken, är mättande så en form räcker till många. Men den är försvinnande god, så var beredd på att den går fort åt ändå.


Kommentera mera!


Looking for Something?