Taralli Pugliesi

Många av er hade inte någon aning om vad taralli pugliesi (uttal: puljesi) var igår när jag ställde frågan på Instagram. Jag förstår varför. Det finns så många lokala italienska specialiteter att hålla reda på, att man kan få huvudvärk för mindre. Men som tur var har ni mig, er länk till Italien, och faktum är, att taralli är ett måste att känna till, för de är så goda!

Taralli pugliesi betyder taralli från Puglia (eller, Apulien på svenska, det vill säga regionen som ligger på den italienska klacken). En tarallo ser nästan ut som en liten kringla. Det är ett salt snack som är perfekt att servera när det vankas aperitivo (kalla det after work, om ni så vill). De är superknapriga och det är helt omöjligt att bara äta en av dem.

Taralli kommer i olika storlekar och smaker. Utöver de naturella med olivolja, är de med fänkål eller chili vanligast – min personliga favorit är de med fänkål, och det är också sådana jag har gjort här.

Ingredienserna är väldigt få, du behöver bara mjöl, vitt vin, olivolja, salt och vald smaksättning för att göra taralli. Dock tar det sin lilla tid eftersom de ska torka några timmar, men det är helt klart värt väntan.

Hoppas ni testar receptet. De passar även lika bra som tillbehör till soppan eller på ostbrickan. Oändliga möjligheter.


Kommentera mera!


Looking for Something?