Vegansk Ragù

Kompisar, you’re in for a treat! Ni har nämligen precis kommit till receptet som ni länge letat efter – även om ni inte visste det. Japp, jag pratar naturligtvis om receptet på en vegansk ragù – eller okej, köttfärssås på svenska.

Den här såsen innehåller dock allt annat än kött. Det är klart att det finns massor av veganska och vegetariska versioner på ragù redan, men då de flesta av dem är baserade på linser eller vegofärs, tycker jag det är lite svårt att få till den där umamismaken som köttet annars ger. Lösningen? Min sås är baserad på valnötter, svamp och lök, och det mina vänner, blir en vegetarisk umamibomb utan dess like.

En annan sak som är toppen med denna ragù, är att den inte behöver koka i timmar som originalet kräver. På en halvtimme eller så är middagen klar, och det är ju toppen för alla stressade själar. (Jag däremot, som sitter fast i karantän, har egentligen all tid i världen att koka vanlig ragù, men att jag ändå väljer att göra denna säger väl ganska mycket?).

Den är grym. Gör’en. Ba gör’en!

Ps 1: Om du är vegan, se till att välja en vegansk pappardelle – många är gjorda på ägg.

Ps 2: Om du inte är vegan, toppa härligheten med parmesan. Det är gott.


Kommentera mera!


Looking for Something?