Krispig Tofu

Det här är egentligen inte ett recept. Mer ett tips. För om du är som jag, så händer det mer än ofta att du står där med tofu-förpackningen och undrar hur du ska göra innehållet roligt denna gång.

Inget ont! Jag älskar tofu, men ärligt talat så smakar den ju absolut nada om du inte kryddar upp den ordentligt. Och konsistensen är kanske inte heller den roligaste som finns. Men vet ni – det finns en lösning.

Och den lösningen, ja den stavas Maizena. Eller okej, majsstärkelse är väl lika bra att skriva, för jag är ju inte *sponsrad* och jag är rätt övertygad om att vilken majsstärkelse, från vilket märke som helst, fungerar.

Anyways, tricket är alltså att täcka tofun med majsstärkelse och sedan steka den i rikligt med olja på relativt hög värme. Då blir de både gyllene och krispiga och alldeles underbara att sätta tänderna i. Som nuggets. Men bättre. Testa vettja!

Kommentera mera!


Looking for Something?