Kanelbullar med Crumble

Kanelbullar med Crumble. Bullar med extra crunch. Jag gillar det. Texturer. Lika viktigt som det är att inkludera olika texturer i en maträtt – lika trevligt kan det vara att inkludera något spännande i en kanelbulle. En ny dimension. Kan man säga.

Inspiration till den här kanelbullen fick jag faktiskt från det här receptet på hasselbacksäpplen med crumble. Det blev så gott att jag direkt kände att jag ville inkludera samma crumble i fler bakverk. Och eftersom det är Kanelbullens Dag på söndag, så föll sig valet ganska naturligt.

När jag bakade dessa kanelbullar, gjorde jag två olika versioner. Dels dessa med crumble, men även små nystan. Ärligt talat, tyckte jag inte nystanen blev särskilt goda. Det var nästan så att fyllningen försvann bland all deg. Men dessa å andra sidan. De komma jag göra om igen och igen och igen.

Ska ni baka kanelbullar på söndag? Jag behöver inte en specifik dag för att baka bullar, det vill jag lova. Men det verkar som att den svenska ligan i Milano är sugna på att samlas och baka, och då är jag inte den som tackar nej!


Kommentera mera!


Looking for Something?