Marinerade Vita Bönor

Detta är knappt ett recept. Bara blanda och servera. Men holy moly vad gott det är att marinera bönor i citronolja och sardeller. Och det ska vara rikligt med olja! Så att du kan göra scarpetta när du ätit upp. (Och vet du inte vad scarpetta är, är det ett ypperligt tillfälle att läsa om det här).

Detta recept tar dig direkt till Toscana. Äkta bondmat. Kanske kan du föreställa dig att du slår dig ner på en kulle. Solen håller precis på att gå ner i horisonten. Och du sitter med en tallrik bönor och ett gott glas Chianti för att runda av dagen. Hur ljuvligt? Svårt att få till samma känsla på hemmaplan, jag vet. Men vi får göra så gott vi kan.

Gillar du bönor tycker jag för övrigt också att du ska spana in det här receptet på vita bönor i smörig buljong. Det är ljuvligt. Som en varm kram. Passar perfekt när sommaren går över till höst.


Kommentera mera!


Looking for Something?