Vita Bönor i Smörig Buljong

Jag har en drös recept som tillhör mina personliga favoriter men som jag vet aldrig kommer slå igenom på Instagram. De ser kanske inte tilltalande ut, inspirerar inte tillräckligt eller så är de helt enkelt inte en pasta (som ju alltid går hem). Dessa smöriga vita bönor är ett typiskt sådant recept. Men alltså de är SÅ goda, går snabbt att laga och är den perfekta vardagsrätten. Jag blir nästan ledsen över att bilden kanske inte lyckas övertala er om det.

Några saker gör dessa vita bönor extra goda. Dels är det smöret som du smälter tillsammans med vitlök och färska örter. Redan där har du grunden till massor av smak, för smör är ju en riktig smakbärare. När du sedan häller i bönorna, häller du också med lite av det spad de ligger i, i förpackningen. Det hjälper nämligen till att göra buljongen tjockare utan att du behöver använda redning eller grädde.

När du sedan serverar dina bönor i en djup tallrik ser du till att riva rikligt med parmesan på toppen så att den liksom smälter in i buljongen och ger en sista skjuts till smaken. Sörpla sedan i dig allt med sked. Det kommer gå snabbt att äta upp. Så gott är det. Och har du en gång provat, kommer du vilja göra detta recept igen och igen och igen.


Kommentera mera!


Looking for Something?