Ravioli med Salsiccia & Brynt ‘Ndujasmör

Få saker är så lätta att imponera med, som hemmagjord pasta. Man vet liksom att det ligger en massa kärlek bakom rätten när den serveras. Jag skulle också vilja skriva att det ligger en massa tid bakom. Men ska jag vara ärlig så går det snabbare att göra hemmagjord ravioli än du kan tro. Och då äger jag inte ens en pastamaskin. Här jobbar vi med ren skär muskelkraft.

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit det, men jag kommer fortsätta att tjata tills hela Sverige lyssnar. Till den perfekta pastadegen krävs 100 g mjöl och 70 gram ägg. Glöm den gamla devisen 100 g mjöl + 1 ägg, för ägg kan vara väldigt olika stora så det är en värdelös ekvation som sällan går ihop. Väg dina ingredienser så lovar jag dig att du aldrig kommer ha problem med för torr eller för blöt pasta igen.

>> Följ mig på Instagram här

Denna gång fyllde jag mina ravioli med salsiccia och stekt purjolök. En kombination som passade utmärkt till det brynta ‘Ndujasmöret jag ringlade på toppen. Alltså. Jag smäller av vad gott det är. Ibland önskar jag att jag kunde skicka ett smakprov till alla er, men jag får helt enkelt nöja mig med att skriva ner receptet. Så kan ni göra ravioli med salsiccia och brynt ‘Ndujasmör på hemmaplan.

>> Missa inte heller att göra dessa ravioli med pistagegremolata. Också ljuvliga.


Kommentera mera!


Looking for Something?