Ravioli med Pistagegremolata

Ravioli. Bara lyssna på ordet. Så fort du uttalat det vet du att något gott väntar på dig. Och att göra sin egen ravioli är något av det mest tillfredsställande du kan göra i köket. Det är egentligen inte så svårt. Men att ha gjort sin egen pasta gör ändå, att du känner att du åstadkommit något stort. Och det medför dessutom att smaken blir hundra gånger bättre. Även om den redan var otrolig från början.

Jag älskar att göra ravioli. Det är en tacksam pastaform att göra själv. Fyllningen kan du dessutom variera i evighet, även om ricotta är en bra bas att utgå från. Den kan du smaksätta precis som du vill. Denna gång valde jag att blanda ut den med en god pistagegremolata. Salta pistagenötter och syrlig citron är nämligen en kombination made in heaven.

Jag stansade ut mina ravioli med en klassisk raviolistämpel från Marcato. Jag har köpt min i Milano, men du hittar den bland annat här. Har du ingen stämpel går det prick lika bra att skära ut fyrkantiga ravioli med en kniv eller stansa ut raviolin med en rund pepparkaksform. Man tager vad man haver liksom. Det är inte så noga. Det viktiga är, att du gör detta recept, för din mage och dina smaklökar kommer att tacka dig för evigt. Amen.

>> Fler recept på ravioli? Testa dessa fyllda med pumpakräm


Kommentera mera!


Looking for Something?