Pumparavioli med Brynt Smör, Salvia & Valnötter

Pumparavioli med brynt smör, salvia och valnötter, kan vara en av mina absolut bästa smakkombinationer. Det finns knappt något annat som rimmar så bra tillsammans. Jag vet inte vems förtjänst det främst beror på. Är det den hemmagjorda pastan som är kokt sådär perfekt al dente? Är det den söta pumpan som kombineras med krämig ricotta? Eller, är kanske det brynta smöret som blir sådär karamelligt och nötigt? Nu när jag tänker efter, är det kanske ändå salvian – för den har en så säregen smak. Och när du friterar den i brynt smör, tar den upp vilken rätt som helst till nya nivåer.

Dessa pumparavioli kom egentligen till i ren frustration. Något ni som följer mig på Instagram redan vet. Där har jag nämligen berättat om persen jag gick igenom förra veckan när jag fick en soffa levererad. Den lilla detaljen de missat att berätta för mig, var dock att de endast levererade till marknivå. Jag bor på andra våningen. Utan hiss. Med världens smalaste trappuppgång. Jag lyckades haffa en random kille på gatan som var otroligt snäll och hjälpte mig att få upp soffan. Men sedan kom utmaning nummer två. Som jag väl egentligen inte trodde skulle vara en utmaning. Att skruva ihop soffan med åtta skruvar. Efter två timmar hade jag fortfarande inte fått i dem och jag var så arg, att Gilly som höll mig sällskap i telefon fick en chock.

Så jag gjorde det enda rätta. Jag tog en paus. Vände mig till min bästa form av terapi. Jag gjorde pasta. Och resultatet ser ni här. Gör dessa. Oavsett om ni behöver terapi eller inte. Det kommer göra dagen bättre, jag lovar.


Kommentera mera!


Looking for Something?