Friterad Brysselkål med Getostkräm & Pecorino

Brysselkål. En grönsak som fått dåligt rykte enbart för att *folk* inte kan tillaga den på rätt sätt. Att överkoka brysselkål och servera dem rätt och slätt som de är, övertygar ju ingen alls. Och det är väldigt synd, för brysselkål är egentligen väldigt gott. Och nyttigt. Att ugnsbaka eller steka dem hårt, gör genast saken mycket bättre. Men det finns ytterligare ett steg att ta. Låt mig presentera dig för friterad brysselkål.

Jag vågar nästan garantera att även brysselkålshatarna kommer att älska denna enkla rätt. Sätt fram den på årets julbord som vegetariskt alternativ – det kan behövas mellan alla korvar, skinkor och köttbullar. Friterad brysselkål är dessutom väldigt enkelt att göra. Du kan antingen dela dem på hälften (genom roten) och fritera dem som de är. Eller så gör du som jag, och skär ett kryss igenom toppen, cirka två tredjedelar ner mot roten. När de sedan friteras, öppnar du upp sig som en blomma. Både gott och vackert.

Om du letar efter fler vegetariska alternativ att ställa fram på årets julbord, kan du exempelvis göra den här gudomligt goda blomkålssalladen med granatäpple och tahini. Jag hade inte heller haft något emot om någon gjorde dessa gröna bönor med vitlök och parmesan till mig. Inte klassiskt jul kanske, men oj vad gott till köttbullarna!


Kommentera mera!


Looking for Something?