Blomkålssallad med Tahini, Krutonger och Russin

Är det okej att börja prata julmat redan? För i så fall vill jag göra det. Den här rätten, anser jag nämligen passar perfekt på årets julbord. Som vegetariskt alternativ. Eller nej, låt mig rätta mig själv. Som veganskt alternativ. Den här rätten består nämligen bara av goda grejer som alla kan äta, oavsett växtätare eller köttätare. Det är det som gör den så ypperligt bra. Det, och det faktum att den är otroligt god. Låt mig presentera för er, blomkålssallad med tahini, krutonger och russin. Ja, och så lite granatäpple, mynta och fänkålsfrön också såklart.

Jag inser att den inte direkt kanske rimmar med de traditionella julsmakerna. Men traditioner kan ju se olika ut, och i min familj har jag och mamma infört en grej att alltid introducera en ny vegetarisk sallad eller rätt varje år. Broccoligratäng och brysselkålssallad har fått vara stjärnor tidigare år. Men julen 2021 kommer jag slå ett slag för denna blomkålssallad med tahini.

Den krämiga tahinidressingen är ljuvlig. Och tillsammans med syran från granatäpplet, sötman från russinen, krispet från krutongerna och fräschören från myntan blir den här blomkålssalladen helt perfekt. Åh, en sak till. Jag rostar blomkålen i ugnen med fänkålsfrön. Utelämna inte dem. Rostade fänkålsfrön är otroligt underskattat!

Här hittar ni flera julrecept. Mest kakor och bakverk för tillfället, men sidan fylls på kontinuerligt.


Kommentera mera!


Looking for Something?