Bläckfisk med Pumpapuré och ’Ndujasmör

Jag älskar när idéerna bara sköljer över mig när jag går och handlar. Hade inte ens en tanke på att laga bläckfisk, men så plötsligt låg den där och tittade på mig i kyldisken (well, inte bokstavligen, ögonen var som tur var bortplockade, annars hade jag nog blivit bortskrämd) och jag kunde inte göra annat än låta den få följa med mig hem. När jag sedan tittade vad som fanns hemma i kylen, kom receptet till mig som från en öppen himmel. Bläckfisk med pumpapuré och ’Ndujasmör it is!

Jag har bara tillagat bläckfisk några få gånger tidigare i mitt liv. Jag kommer ihåg att en av de första var för många år sedan tillsammans med Andrea från Chef in Camicia. Han lärde mig att man måste ta bort en hinna runt tentaklerna när man steker bläckfisken, annars blir det inte kul att äta. Tror ni jag kom ihåg det idag? Nä. Det var först när jag hade stek klart den som jag insåg att den såg konstig ut. Som tur var, kunde jag enkelt skrapa bort hinnan i efterhand, och steka på den igen. Men med detta sagt: glöm inte att skölja rent bläckfisken och skrapa bort hinnan om du ska laga detta recept.

I övrigt är det väldigt straight forward. Bläckfisk med pumpapuré och ’Ndujasmör är precis vad det låter som. Jag la till lite extra spenat också på grund av 1) färg och 2) gott. Och så toppade jag kalaset med pumpakärnor. Det blev så gott. Och jag skojar inte om jag säger att det max tog en halvtimme. Inte ens det. Perfekt, enkel rätt att imponera med på nyårsafton till exempel.


Kommentera mera!


Looking for Something?