Kladdkakekakor med Pistagekräm & Chokladganache

Det hela började med att jag såg en video på Instagram. Personen i videon gjorde en typ av italienska kakor som jag aldrig tidigare hade hört talas om: Rame di Napoli. Som trots namnet inte alls kommer från Neapel, utan från Catania på Sicilien. Oavsett ursprung så kände jag direkt att det var en kaka jag var tvungen att testa. En chokladkaka toppad med pistagekräm och vit chokladganache. Hur ljuvligt låter inte det?

Så jag satte igång provbaket. Jag kan säga att det var ytterst svårt att hitta ett bra italienskt recept på den här pistageversionen. Originalet, visade det sig efter några googlingar, innehåller nämligen inte alls någon pistage. Versionen jag hade sett var en specialare. En specialare som tilltalade mig. Jag gjorde flera olika chokladkakebottnar efter olika italienska recept. Men vet ni. De var inte goda. Och allt jag kunde tänka på när jag stod där och rörde min smet var, de här hade varit så mycket godare med en kladdkakekaka i botten.

Sagt och gjort. Kladdkakekakor blev det. Och jag hade rätt. Det ändrade hela grejen för mig. De här kladdkakekakorna med pistagekräm och vit chokladganache blev helt underbart goda. Inspiration till kladdkakekakorna hittade jag hos Fredriks Fika för övrigt – tack för ett bra recept.

Det är ju kladdkakans dag imorgon, så dessa passar perfekt. Men om ni vill göra en kladdkaka med smak av citron och vallmo istället, så hittar ni det receptet här.


Kommentera mera!


Looking for Something?