Svampragù med Polenta

Det är dags att raffinera ett av mina gamla favoritrecept. Jag pratar om min veganska ragù, eller okej – köttfärssås på svenska. Grejen är bara den, att den här såsen innehåller allt annat än kött. Basen är nämligen gjord på svamp och valnötter. Och tillsammans med en soffritto, liquid smoke och vin blir den allt annat än tråkig. Det är en riktig umamibomb, och jag vet redan nu att ni kommer att älska den. Denna gång valde jag att servera min svampragù med polenta. Men den fungerar precis lika bra med pasta.

Att jag valde polenta tillhör dock inte slumpen. Varje gång jag har frågat er på Instagram vad ni önskar för italienska recept hos mig, kommer det in önskemål om polenta. Och eftersom er önskan är min lag, var det idag hög tid. Dock ska jag säga att jag personligen inte är världens största fan av polenta. Jag tycker oftast den blir stabbig om man gör den själv (annat är det på La Polenteria i Brunate) och väljer hellre än annan kolhydrat. Men variation är ju bra har jag hört – och tillsammans med svampragùn blev polentan faktiskt riktigt god.

Om du struntar i att toppa rätten med parmesanost, är den helt och hållet vegan. Men vem kan säga nej till parmesan? Inte jag i alla fall. Nå, vad säger ni? Blir det svampragù med polenta nästa gång det vankas finmiddag?


Kommentera mera!


Looking for Something?