Lasagne med Pistagebéchamel och Speck

Häromdagen när jag satt och googlade italienska recept – något som förekommer rätt ofta här hemma – kom jag in på en, för mig, ny blogg. Hos Benedetta finns massor av kul recept, både på traditionella italienska rätter och bakverk. Och det var där jag först fick inspiration till dagens recept. Jag har dock gjort den på mitt sätt, för sådan är jag. Men jag vill ändå ge cred till Benedetta, även om hon troligen aldrig kommer läsa detta. Okej, sagt och gjort. Låt mig nu presentera er för dagens stjärna: lasagne med pistagebéchamel och speck.

Jag vet, det låter ju helt crazy, men låt mig säga så här. Jag bjöd min lasagnemotståndare till vän Alberto på denna i helgen, och till och med han tog två portioner. Det säger mycket. Den här lasagnen är otroligt. Och jag vet att det kan låta komplicerat att göra egen béchamelsås, men faktum är, att det är en av de lättaste såserna att göra. Denna gång smaksätter jag den med pistagenötter vilket ger en helt ny smak som rimmar otroligt bra med lasagnens övriga ingredienser.

Och faktum är, att pistagebéchamelsåsen är det enda du egentligen behöver tillaga till den här lasagnen. Resten ska bara skäras, rivas och staplas på höjd. Det innebär, att den här lasagnen blir klar betydligt fortare än den traditionella varianten. Lovar ni mig att ni testar?


3 Kommentarer

 1. Mona Ögren
  4 september, 2022 / 17:54

  Ursäkta en förvirrad dam i sina bästa år men vad är speck för någonting? Det låter så gott och då är det ju en fördel om jag vet vad jag ska skaffa hem!

  • Louise
   Författare
   11 september, 2022 / 09:41

   Speck är en typ av rökt prosciutto. Hittar man inte det kan man ersätta det med parmaskinka 🙂

   • Mona Ögren
    11 september, 2022 / 10:41

    Det går nog inte att hitta här uppe i Norrlands inland…så det får bli parmaskinka. Tack för svar!

Kommentera mera!


Looking for Something?