Grön Ärtsoppa med Stracciatella & ‘Nduja

Grön ärtsoppa kan ju vara bland det enklaste du kan laga. Det handlar egentligen inte om mer än att koka ärtor, mixa ärtor och smaksätta ärtor (något du enkelt gör med färdig buljong och lite lök). Resultatet blir dock underbart. Jag älskar verkligen grön ärtsoppa. Känns lyxigt, fast det är så basic.

Men det finns ju sätt att göra en grön ärtsoppa ännu lyxigare. Ett sätt är att pimpa den med mousserande vin. Då får man en Crème Ninon som passar utmärkt som förrätt på Nyårsafton. Ett annat sätt, är att göra så som jag gjort här. Det vill säga, använda sig av två av Italiens allra bästa ingredienser: stracciatella och ‘Nduja. Ni som hängt med här ett tag, vet att jag älskar dessa produkter till en grad att jag nästan överanvänder dem. Det finns liksom få rätter som inte blir godare genom att tillsätta ost och kryddstark korv från Calabria.

Har du inte ännu provat ‘Nduja, så tycker jag du går in på Italiansson eller Italianissimo (som också har en fysisk butik i Lomma) och köper dig en burk. Använd den sedan till att toppa en grön ärtsoppa, eller varför inte till den här pastan med aubergine eller dessa cornribs med ‘Ndujasmör. Jag lovar att du kommer att älska det!


Kommentera mera!


Looking for Something?