Enkla Pistagekakor

För några veckor sedan, när jag var förbi Eataly i Milano för att köpa något helt annat, gick jag förbi hyllan med pistagekräm. Jag hittade en burk som var ungefär fyra gånger så stor som de burkar jag brukar köpa. Den fick naturligtvis följa med hem. För är det något jag älskar, är det pistagekräm. Jag använder det till så många bakverk. Idag, till exempel, gjorde jag dessa pistagekakor. Men du hittar flera andra recept här på sidan. Som dessa pistagebullar eller dessa kladdkakekakor med pistagekräm och vit chokladganache.

Dessa pistagekakor är enkla att svänga ihop. Och skulle det nu vara så att du inte gillar pistagenötter (hur det ens är möjligt), så kan du enkelt byta ut pistagekrämen mot jordnötssmör, tahini eller mandelsmör – eller något helt annat. Ändra då också toppingen till jordnötter, sesamfrön eller mandel, så har du en helt annan kaka, men med samma grund. Hur bra?

Jag har gjort en reel på Instagram, så gå in där och titta om du vill se hur du gör kakorna. Receptet är dock rätt straight forward, jag tror inte du kommer ha några problem att få till dem. En sak bara. Kakorna kommer se ogräddade ut när du plockar ut dem från ugnen. Men oroa dig inte, de stelnar när de svalnar.


Kommentera mera!


Looking for Something?