Pepparkaksbullar med Kristyr

Det är svårt att tro att det redan är första advent imorgon. Var har detta år tagit vägen? Tiden har stundtals gått långsamt, stundtals gått fort. Men trots rådande omständigheter har jag hunnit med massor. Trots att jag spenderat större delen av året i Sverige, känns det som att jag fått med mig så himla många upplevelser från flera olika hörn av världen. Men det får vi prata om en annan dag. Nu ska vi fokusera på julbaket. För till morgondagens adventsfirande, tycker jag ni ska baka dessa pepparkaksbullar med kristyr.

Det hela är väldigt enkelt faktiskt. Jag utgick från mitt recept på kanelbullar, bytte ut kanelen mot pepparkakskrydda och toppade härligheten med kristyr. Svårare än så är det inte. Och resultatet blir liksom två bakverk i ett. Det bästa av två världar.

Jag använder mig alltid av samma grunddeg när jag ska skapa nya bullar. Jag älskar det för det är enkelt att göra utan maskin och degen behöver endast jäsa en gång. Utöver pepparkaksbullar med kristyr har jag bland annat gjort dessa goda saffransbullar med apelsincurd och psitagenötter, samt dessa snickersbullar med salt kolasås av samma grunddeg. Vilka blir dina favoriter?

Ni glömmer väl inte att följa mig på Instagram? Uppdateringarna sker fortare och mer kontinuerligt där.


Kommentera mera!


Looking for Something?